Både Queenslab och Devies är relativt nystartade och ägs och drivs båda av unga team. Devies startades 2016 som en appbyrå, och jobbar nu även med systemutveckling och webb. Queenslab är ett it-konsultbolag som grundades 2017. Tillsammans vill de växa och siktar på att under de närmaste åren etablera fler kontor i Norden.

– Henrik Lie-Nielsen är en av Norges mest namnkunniga entreprenörer och investerare inom it-sektorn. Att han väljer att investera i våra bolag känns fantastiskt roligt. Något som ännu tydligare kommer sätta Göteborg på techkartan. Är det någon vi vill göra det med är det Henrik, och är det något bolag vi vill samarbeta med i vår tillväxt så är det Queenslab, med deras kunnighet och starka företagskultur, säger Simon Arvidsson, grundare och vd på Devies.

– När man har jobbat för att nå resultat och överträffar sina egna förväntningar är det otroligt roligt att även andra ser det. Att nu växa tillsammans med ett av Sveriges snabbast växande företag och en av Nordens främsta bolagsbyggare och investerare inom området känns stort, säger Jens Østgaard, medgrundare på Queenslab.

Henrik Lie-Nilsen konstaterar apropå investeringen att han vill vara med och göra Göteborg till en av Skandinaviens starkaste techstäder.

– Jag ser enorm potential bland flertalet unga bolag i Göteborg. Devies och Queenslab är två tydliga exempel på snabbväxande techtunga bolag som inom några år kommer vara självklara aktörer på både nordiska och kanske till och med den globala marknaden. Det är lätt att låsa sig vid tech-scenen i Stockholm men jag tror att de finns en stor möjlighet att Göteborgsbolag kan ta täten i kommande techsatsningar, säger han.

Läs också: Tietoevry trotsar krisen – nya Microsoftsamarbetet ett lyft