Consid valde att införa Inriver PIM som Blomsterlandets nya system för product information management, PIM. Enligt konsultbolaget fanns en hel del utmaningar, inte minst att det inte fanns något PIM-system sedan tidigare. Men man konstaterar att man lyckades trots tajta tidsramar och att det produktsystem för växter som fanns var komplext.

– Lösningen som använts är byggd på Inriver Cloud. Vi utformade lösningen genom att sätta upp olika produkter och varianter för att den skulle passa just Blomsterlandet. Flödet vi satte upp blev i ordningen produktägare, produktspecialist, copywriter, bildhantering och till sist utkanalerna. Målet var helt enkelt att göra det hela lättförståeligt och effektivt, säger Amir Company Ehsani, projektledare och affärskonsult.

Resultatet för Blomsterlandet blev både en ny plattform och ett nytt arbetssätt, där man uppger sig ha bättre kontroll över all produktdata. Dessutom anser man att processer och roller är tydligare.

– PIM möjliggör att alla kan jobba på olika platser i landet men ändå ha koll på de 30-40 000 artiklar som finns i sortimentet, säger Amir Company Ehsani.

Läs också: Varumärkesbyrå ska ta Consid till nästa paradigm