Datanova, med två butiker i Göteborg och huvudkontor i Angered, har utökat sin verksamhet. Detta genom att köpa kollegan Home Media i Göteborg, som riktat in sig på att erbjuda klimatsmart Appleservice, där man uppmuntrar kunderna att återanvända prylarna istället för att köpa nytt. De båda bolagen kommer dock att drivas vidare under två separata varumärken.

– Vi är glada och samtidigt tacksamma att vi trots dessa oroliga tider har förmånen att få växa vidare, och att vi dessutom glädjande nog fått skapa ytterligare jobbplatser, säger Datanovas vice vd Wahid Raziullah.

– Home media i Göteborg inriktar sig 100 procent på Appleservice, och tillhandahåller service på komponentnivå, en nivå djupare än vi tidigare kunnat erbjuda. Butiken ligger mitt i centrala Vasastan. För våra befintliga kunder betyder detta egentligen ingen större förändring, bara att vi nu har fått större muskler och kan erbjuda er en högre grad av Appleservice, säger Datanovas vd Hamid Raziullah.

Home Media kommer alltså att drivas vidare som ett eget bolag, men under en ny ägare.. Och de två Datanova-bröderna väljer att beskriva det i just syskontermer.

– Home Media är ett eget bolag, som är systerbolag till Datanova. Båda företagen är helt skilda vad gäller affärssystem, personal och avtal. Men nu med en gemensam värdegrund, och det är ju klart att vi kommer att lära oss mycket från varandra, säger Wahid Raziullah.

Läs också: Smartphonemarknaden under stenhård press – så drabbas tillverkarna