När Facebooks vd Mark Zuckerberg i april presenterade den nya videochattjänsten betonade han att video har varit ett särskilt viktigt verktyg under coronaviruset. Nästa vecka börjar den globala utrullningen av den här tjänsten, skriver nyhetssajten ZDNet.

Som namnet antyder är Messenger Rooms byggt utifrån idén om rum. Användare ska genom att dela en länk med vänner kunna skapa ett privat rum för upp till 50 personer. Alternativt kan användare skapa ett rum för en grupp eller ett event.

En viktig del i Facebooks lösning är att användare inte ska behöva schemalägga en tid, vilket Zuckerberg menar gör den ”mycket mer slumpartad och kul”.

I ett Facebook-inlägg skriver Zuckerberg:

"WhatsApp och Messenger är redan de mest populära videosamtalstjänsterna globalt, men för stora grupper är de flesta videotjänster designade för arbete, inte sociala interaktioner. Messenger Rooms är en gruppvideochatt designad för sociala interaktioner".

Facebook släpper också ett antal verktyg för småföretag som bland annat ska hjälpa dessa att få intäkter från sitt innehåll.

Läs mer: Samarbetsverktyg i fokus när många tvingas jobba på distans – här är alternativen