Bakgrunden till förvärvet är att K3 Business Technologies försatts under rekonstruktion, och då sökte någon som kunde ta över deras verksamhet inom Microsoft Dynamics. Sigma tar nu över befintliga kunder samt anställda som integreras i Sigma Dynamics verksamhet i Storbritannien.

– Detta är ett viktigt förvärv där vi får möjlighet att bidra med ökad affärsnytta. Jag kan försäkra kunderna att de kan lita på oss och vi ser fram emot att bidra till deras fortsatta framgång. Vidare så välkomnar vi våra nya medarbetare med varm hand och de blir ett starkt tillskott i vår verksamhet. Med detta får Sigma ytterligare en plattform för tillväxt på den brittiska marknaden, säger Jonas Steffensson, vd på Sigma Dynamics, som säger att man vill kunna hjälpa kunderna lokalt.

– Detta kommer att tillföra ett betydande och unikt värde till vår verksamhet och ge fler möjligheter för teamarbete mellan våra expertenheter i hela koncernen.

Colin Crow, vd på Sigma Dynamics UK, gläds också åt att få välkomna den 19-hövdade K3-personalen och att jobba med den nya verksamhetens 31 kunder.

– Vi är mycket glada över denna möjligheten som passar perfekt in i vår affärsstrategi. Jag ser fram emot att arbeta med våra nya kunder och lära känna våra nya kollegor, säger han.

Läs också: Ny dansk kompis till storsatsande Microsoftpartnern