Storsatsande Fellowmind, som har köpt ett antal bolag de senaste åren, har en uttalad ambition att bli en global topp-tio-partner hos Microsoft. Koncernens fokus ligger på Microsoft Business Applications och Digital Workplace, och finns i dagsläget representerad i fem länder och har drygt 1 250 medarbetare och en omsättning på 175 miljoner euro. I Sverige är man verksamt genom Orango och Endeavor.

Nu har bolaget även hittat sin svenska chef. Det är Anna Kleine, som nyligen lämnade sitt åttaåriga uppdrag som vd på HiQ Skåne, som ska leda det svenska bolaget. Hon kommer att vara vd för Orango, men även ha titeln regionchef för Fellowmind Sverige. Hon efterträder Ronny Roos, som lämnar vd-rollen, och istället kliver in i rollen som styrelseledamot i Fellowmind.

Leder 250 medarbetare

Anna Kleines nya roll innebär att hon leder en organisation med 250 medarbetare fördelade på sju kontor och en omsättning på 350 miljoner kronor. Hon börjar uppdraget den 1 september.

– Orango är kända för att vara en av branschens bästa arbetsplatser där medarbetarna är i centrum. Det är en ynnest att få leda en sådan verksamhet vilket jag ser väldigt mycket fram emot, säger hon och ser fram emot att bygga vidare på Fellowmindsatsningen.

– Orango är dessutom ett framgångsrikt bolag som i Fellowmindgruppen ska utvecklas och växa ytterligare. Ett uppdrag som jag är ödmjuk men väldigt redo för. En verksamhets framgång är en laginsats och det ska bli så kul att ingå i Orangos briljanta lag och kunna bidra med mina erfarenheter.

Ronny Roos är nöjd med sin efterträdare, som han beskriver på följande sätt:

– Anna har en imponerande karriär bakom sig inom HiQ, där hon de senaste åtta åren som vd bibehållit en hög tillväxt och lönsamhet, samtidigt som HiQ har mycket nöjda kunder och engagerade medarbetare. Det som gör Anna till en passande vd för Orango är att hon kombinerar hjärta och hjärna. En öppen och empatisk ledarstil med ett stort affärsmässigt driv, säger han.

Fellowminds koncernchef Emiel Putman är också nöjd över att ha sin nya regionchef på plats.

– Jag är väldigt glad över att få välkomna Anna till Fellowmindfamiljen. Hennes meritlista, långa branscherfarenhet och engagemang i att börja i vår verksamhet gör henne till en idealisk ledare att bygga vidare på det framgångsrika arbetet som Ronny och resten av Orangoteamet redan har åstadkommit. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Anna mot våra gemensamma ambitioner och mål, säger han.

Läs också: Ny dansk kompis till storsatsande Microsoftpartnern