Netel, som bygger tele-, bredbands- och elnät för operatörer, nätägare och fastighetsbolag i Norden och Tyskland, har förlängt och utökat sitt arbetsplatstjänsteavtal med Iver. Det nya avtalet är treårigt och beräknas vara värt drygt 10 miljoner kronor.

Ivers tjänst innehåller hårdvara, installation, support, försäkring samt miljöhantering till en fast månadskostnad per användare. Utöver leveransen av arbetsplatstjänster levererar Iver även it-drifttjänster.

– Med detta avtal säkerställer vi att vi får en komplett it-leverans där vår partner Iver får, och tar, fullt ansvar för vår it-infrastruktur och verkar som vår externa it-avdelning, säger Netels cio David Wirsén.

– Det känns förstås fantastiskt bra att vi får förnyat och utökat förtroende av Netel som för tredje gången väljer att förlänga avtalet med oss. Förnyade förtroenden från våra kunder är avgörande för vår tillväxt och ett kvitto på att vi lever upp till våra kunders högt ställda förväntningar. Våra moderna arbetsplatstjänster, i detta fall tillsammans med våra it-drifttjänster, ger Netel en modern och skalbar lösning som ger Netel rätt förutsättningar för fortsatt verksamhetsutveckling och tillväxt, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver.

Läs också: Iver tar hem framtida försäkringsdrift