Det blev B3 Consulting Group som gick segrande ur Täby kommuns upphandling av RPA-tjänst för automatisering av verksamhetsprocesser. Capgemini, CGI och Deloitte var övriga tre bolag som lämnade anbud, men det var B3 som enligt kommunens bedömning hade det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet i sitt anbud.

Uppdraget sträcker sig över tre år och beräknas vara värt 5,3 miljoner. Det är B3:s specialistbolag B3 Automate som stå för arbetet att få igång processautomatiseringen.

– B3 har de senaste åren stärkt kompetensen inom RPA och har idag ett starkt team med experter som hjälper kunderna med processautomatisering, från rådgivning och utveckling till förvaltning och RPA-plattform som tjänst, säger B3 Consulting Groups vd och koncernchef Sven Uthorn.

Uppdraget innefattar hela kedjan inom RPA med utveckling, förvaltning och kunskapsstöd samt tillhandahållande av programvara.

– Att automatisera verksamhetsprocesser med hjälp av RPA ger idag stora möjligheter till att effektivisera manuella rutiner och därmed frigöra både tid och pengar som läggas på mer värdeskapande arbetsuppgifter. Vi ser verkligen fram emot att få hjälpa kommunen att automatisera och modernisera sina arbetssätt och att få vara deras partner längs hela resan, säger Klas Fokine, vd för B3 Automate.

Läs också: 
Var och en för sig själv – dåligt samarbete hämmar kommunernas digitala framfart
Byråkrat-bottar ska effektivisera Lunds kommun