Det ökande användandet av IoT i industrin gör att många stora mjukvaruföretag lierar sig med Ericsson. Nu är det Sas Institute som går med i det partnerprogram som heter Ericsson Industry 4.0 och som ska ge smartare uppkopplad industriell produktion.

Partnerskapet riktar sig främst mot operatörer och systemintegratörer, som ska kunna använda Sas Institutes dataanalysprodukter, som exempelvis SAS Viya, som en del av Ericsson Industry Connect.

– Partnerprogrammet med Ericsson är en viktig del av Sas institutes strategi för IoT, där vi strävar efter ett brett utbud av produkter, tjänster och lösningar som stärker och utvecklar ekosystemet. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av denna strategi, säger Ola Ringström, nordisk säljchef och Sverige-vd på Sas institute.

Säker och pålitlig täckning

Ericsson Industry Connect är ett mobilt nätverk som byggts för industriella miljöer för att ha säker och pålitlig täckning.

– En av fördelarna med kombinationen av Ericsson Industry Connect och Sas Institute är att det är lättare att köra dataanalyserna, antingen lokalt på fabriken, i en molnmiljö eller i så kallad edge-miljö, till exempel på industriella gateways. Dataanalysmiljön anpassas efter behov och applikationsområde. Det innebär också att kunderna drar nytta av låg latens och tillförlitlighet för nya applikationer inom exempelvis produktionsutbyte och produktkvalitet, säger Christer Bodell, rådgivande för industri på Sas Institute.

– Genom satsningen på mobila anslutningslösningar baserade på Ericssonteknik blir det möjligt för Sas Institute att erbjuda industrikunder en lösning som ökar produktiviteten, , säger Thomas Noren, chef för Dedicated Networks på Ericsson.

Läs också: 
Mjukvarubolaget som plötsligt landade helt rätt i marknaden
Industri 4.0 är glödhett – och Sverige är patenthetast i Europa