Det här meddelar de båda bolagen under tisdagsmorgonen.

”Partnerskapets nya omfattning gäller huvudsakligen teknisk hantering av stordatorlösningar. Alla övriga tjänster som för närvarande levereras genom IBM kommer att överföras till Tietoevry”, uppger de i ett pressmeddelande. Tjänsterna ska levereras genom Tietoevrys arkitektur, processer och verktyg.

Som en följd av det nya partnerskapet ska 180 personer som i dag är anställda av IBM ta steget över till Tietoevry för att förstärka företagets enhet med molnspecialister. I enlighet med uppdraget för stordatorlösningar ska 25 Tietoevry-anställda ansluta till IBM.

Tietoevry skriver att det nya avtalet gäller från och med 1 juni 2020 och att personalförflyttningarna ska slutföras under 2020 och första delen av 2021.

Avtalet väntas ha en neutral påverkan på Tietoevrys ekonomiska resultat i det korta perspektivet, medan det väntas kunna stärka företagets affärsenhet Cloud & Infra.

I en kommentar säger Johan Torstensson, som är ansvarig för Cloud & Infra på Tietoevry:

– Idag tar vi ett stort steg för att förverkliga våra kunders digitala agenda. Jag är nöjd över att vi har nått ett avtal med IBM som gör det möjligt för oss att förbättra servicekvaliteten i våra leveranser och selektivt kunna använda styrkorna i partnerskapet med IBM. Vi fortsätter att bygga det nya kombinerade Tietoevry, och investerar i framtida lösningar som möjliggör en serviceupplevelse av högsta kvalitet, med den senaste tekniken och ett ledande partnerekosystem som kommer till stor nytta för alla våra kunder.

Läs mer: De ”elaka ryktena” stämde – IBM tar över drift från Evry