Det nya ramavtalet avser uppdragstjänster inom it-Infrastruktur och teknik och uppdraget innefattar utveckling, anpassning, drift och förvaltning av Valmyndighetens it-stöd för valadministration, vilket Skatteverket ansvarar för åt Valmyndigheten. Det nya avtalet gäller till att börja med i två år med start den 1 oktober med option på förlängning på upp till ytterligare två år.

B3 Init har varit med i flera uppdrag och jobbat med utveckling, drift, förvaltning och anpassning av Valmyndighetens it-stöd för valadministration sedan 2000. Formellt har uppdraget upphandlats på det ramavtal som finns mellan Cybercom och Skatteverket och som avser uppdragstjänster inom it-infrastruktur och teknik.

– Valmyndigheten har en viktig roll för genomförandet av val och landsomfattande folkomröstningar i Sverige vilket kräver effektiva och säkra it-tjänster. Vi är verkligen glada för det förnyade förtroendet och att vi fortsatt får utveckla moderna it-tjänster för Valmyndigheten, säger Måns Wallén, vd på B3 Init.

– Ett långt och givande samarbete mellan B3 Init och Cybercom har möjliggjort framgång i att vinna uppdraget. Att leverera tjänster med tydlig hållbarhetseffekt är en grundpelare i vår affär och att kunna göra det tillsammans med andra ser vi som en självklarhet för att nå Agenda 2030, säger Eva Aronsson, key account manager på Cybercom.

Läs också: Tietoevry tar över 180 IBM-anställda – och 25 personer går motsatt riktning