Intåget i norra Finland beskrivs som en viktig del av Glesys nordiska tillväxtstrategi. Med hjälp av sina datacenter i Uleåborg levererar ODC olika typer av datacenter- och molntjänster.

– Jag är väldigt glad över det här förvärvet och vi kommer att använda ODC som en plattform för ytterligare tillväxt av vår moln- och infrastrukturverksamhet i hela Finland, säger Glesys vd och grundare Glenn Johansson.

Hans motsvarighet, Mika Lähteenmäki, vd och ägare av ODC, kommer att fortsätta ledan den finska verksamheten, som kommer att fungera som en fristående enhet inom Glesys Group.

– Vi har en stark regional position med vår nuvarande leverans till många krävande kunder. I Glesys känner vi att vi har hittat en mycket bra partner för att vidareutveckla vår verksamhet, säger han.

Daniel Hallberg, investeringsansvarig på Via Equity, ägaren bakom Glesys expansionsresa säger så här om den fortsatta förvärvsresan.

– Tillsammans med Glesys har vi en tydlig strategi för att utöka erbjudandet av infrastructure as a service till krävande kunder. Förvärvet av ODC kommer att stärka vår närvaro i Finland och ger oss ett lokalt och högt kvalificerat team. Tillsammans kommer vi att lansera hela Glesys Cloud-erbjudandet på marknaden, säger han.

Läs också: Glesys bygger nytt datacenter på hemmaplan