Konehuone, med 19 anställda och kontor i finska Espoo, beskrivs som en rådgivare inom hyperkonvergerade lösningar för moderna datacenter och tillhörande tjänster. Nu blir bolaget en del av storsatsande Netnordic. Affären innebär att Konehuones aktieägare återinvesterar i Netnordic, och att man sedan fortsätter fokusera på att utveckla verksamheten i Finland samt Norden.

– Netnordic har varit närvarande i Finland i tio år. Tålmodigt har vi väntat på rätt möjlighet att förvärva ett kvalitetsföretag med rätt kompetens och kultur som passar väl in och förbättrar vår industriella och geografiska plattform för ytterligare tillväxt. Konehuone har en imponerande tillväxt och historik, genom åren har de betjänat krävande kunder med högsta kvalitet och teknologi. Vi ser fram emot att lära och bidra till den fortsatta utvecklingen, säger Netnordics koncernchef Jarl Øverby.

– Netnordic har en stark position i Norden inom it-säkerhet och nätverk, det ger oss en bra grund för att utöka vår portfölj inom smarta datacenter till våra kunders fördel. Konehuone kommer att fortsätta utveckla sin förmåga att modernisera datacenter och hjälpa kunder längs sin resa mot hybridmoln. Som en del av Netnordic-koncernen skapar vi ett nordiskt samarbete med att bygga vår lösningsportfölj med de nödvändiga elementen för en stark tillväxt och en ljus framtid, säger Ilari Weide, vd på Konehuone.

Läs också: Tvåsiffrigt för Netnordic – köper systemutvecklingskonsult