Det nya samarbetet kretsar kring molnmjukvaran Kubernetes, och de två Stockholmsbaserade företagen Techster och Stakater blickar norrut för att hitta platsen för applikationer för större verksamheter. Plattformen kommer att vara Hydro66:s datacenter i Boden.

– När vi arbetar med drivna teknikföretag som Stakater måste vi leverera it-kapacitet snabbt och i stor skala, för att de ska kunna möta sina kunders behov. Genom att vi kunnat identifiera ett likasinnat företag inom colocation, Hydro66, kan vi nu möta och överträffa Stakaters högt ställda krav. För oss är det dessutom av stor betydelse att vi kan erbjuda en miljövänlig lösning, och därför valde vi Hydro66 som partner och använder deras datacenter. Vi ser fram emot flera, liknande installationer, säger Techsters teknikchef John Elison.

– Själva syftet med Stakater är att vi vill automatisera verksamheters Devsecops med Kubernetesinstallationer, utan att det blir komplicerat för dem. Vår nya giv till marknaden är att kombinera vårt erbjudande där vi hanterar Kubernetes åt kunderna med Techsters hårdvara och Hydro66:s colocation. Detta kommer ge våra kunder högre prestanda och vi kan utveckla tjänsterna vi kan erbjuda dem. Vårt fokus har alltid varit att snabbt ge kunderna nya molnbaserade applikationer, utan att det blir krångligt för verksamheten. Därför är vi mycket glada över att påbörja samarbetet med Techster och Hydro66, säger Rasheed Amir, vd på Stakater.

Hydro66:s vd David Rowe välkomnar de båda bolagen till Norrbotten på följande sätt:

– Samarbetet mellan oss och dessa båda aktörer kan förbättra effektiviteten på många nivåer av it. I grund och botten är Kubernetes något som stärker effektiviteteten, och Hydro66 har i sitt DNA att på alla sätt hjälpa kunderna bli mer effektiva. Vi är därför mycket glada att tillsammans med Techster och Stakater underlätta för företag att snabbare nå sina mål i molnet, säger han.

Läs också: Vd-byte på svenska IBM