Vi skrev nyligen om det amerikanska mjukvarubolaget PTC, som jobbar med IoT och uppkopplad industri, och som därför haft ett rejält uppsving i Sverige. En av de viktigaste beståndsdelarna är partnerskapet med ett annat amerikanskt bolag, Rockwell Automation. Det samarbetet, som även inkluderar Microsoft, går nu in i nästa fas, där begreppet factory insights as a service spelar en nyckelroll.

Factory insight-begreppet innebär att man ska kunna få överblick i realtid över hur produktionen går, att man kan se över tillgångar och vilka som används, koppla upp olika arbetsceller samt att kunna ge bättre instruktioner digitalt. Microsofts molntjänster som Azure IoT Hub och Azure IoT Edge är också viktiga i sammanhanget.

Felix Langkjaer
Felix Langkjaer.

– Sedan två år har vi haft ett bra partnerskap med PTC och Microsoft på den svenska marknaden. Med Factory Insight tar vi steget längre, säger Felix Langkjaer, som är Nordenchef på Rockwell Automation och konstaterar att Sverige sticker ut inom den digitaliserade industrin.

– Factory Insight kommer hjälpa våra kunder att snabbare kunna digitalisera sin verksamhet, något vi ser en efterfrågan av speciellt på den svenska marknaden, som är långt framme med digitaliseringen i förhållanden till resten av Europa.

Läs också: Brittiska vägar nästa för svenska IoT-bolaget