Från och med idag kommer Bredbandsbolaget att ha med de två tv-bolagens kanaler i sitt tv-erbjudande från Viasat. Sedan tidigare finns Kanal 5 och TV3 med i paketet.

Men det satt hårt åt. För två veckor sedan anklagade Peder Ramel SVT för att särbehandla Telia.

- Jag tycker att det är konstigt att två mer eller mindre statliga bolag skyddar varandra, sade han då.

Han vill dock inte gå in på vad som sagts under förhandlingarna, utan hänvisar till Viasat som skött dem åt Bredbandsbolaget.

- Vad jag kan säga är att vi är väldigt glada att vi har fått kanalen. Förhandlingarna drog visserligen ut på tiden. Men nu är vi överens, säger han.

Enligt Peder Ramel är avtalet en av tre faktorer som ska få fart på bolagets satsning på bredbands-tv.

- Dels har vi avtalet med SVT och TV4. Sedan kommer vi med video on demand senast i juni. Vi kommer också att kunna erbjuda bredbands-tv till våra adsl-kunder under det tredje kvartalet, säger han.

I dag har bolaget 2 500 brebands-tv-kunder.

- Praktiskt sett kan alla våra hushåll få ettan, tvåan och fyran på andra sätt. Men i realiteten vill man ha allt på en fjärrkontroll och få signalen digitalt. Och visst är det så, man är ingen komplett tv-kanal om man inte har de kanalerna med, säger han.

Hädanefter kan Bredbandsbolagets kunder se på SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, ZTV, TV4+, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen. Totalt finns 36 kanaler med.

På onsdag svarar Peder Ramel på läsarnas frågor kring Bredbandsbolaget. Ta chansen att få svar på just dina funderingar eller synpunkter. Mejla redan idag till fragacs@idg.se !