I september meddelade de båda bolagen att man skulle börja jobba mer ihop. Detta efter att Real Time Services och Infront IT-Partner sedan juli ingått i samma koncern. Nu, ungefär ett år senare,löper man hela linan ut och slår samman de båda bolagen till en gemensam aktör under varumärket Real Time Services, RTS.

– Genom att slå ihop de två bolagen kommer vi nu att kunna erbjuda ett ännu mer komplett erbjudande till såväl befintliga som nya kunder. Nyckeln är att vi har riktigt vassa medarbetare som alla är specialister inom sina områden och vår förväntan är att vi med ett gemensamt varumärke och erbjudande kommer att kunna leverera största möjliga kundnytta, säger styrelseordförande Jan Friedman om beslutet.

Konsultbolaget RTS har sedan 1998 jobbat med datacenter och virtualisering, medan Infront IT-Partner främst varit starka inom infrastruktur.

– Både Infront IT-Partner och RTS har varit branschledande i att hjälpa våra kunder inom de områden vi verkat inom. I det nya RTS kan våra gemensamma kunder förvänta sig en ännu starkare samarbetspartner inom professionella it-tjänster. Tillsammans är vi nu ännu bättre rustade för att guida våra kunder in i en framtid där digitalisering och it-drivna projekt kommer att vara avgörande för våra kunders framgångar, säger Patrik Sandin, som är en av grundarna av Infront IT-Partner.

– Oavsett storlek på organisation, eller om du verkar nationellt eller internationellt, kommer vi att kunna hjälpa dig att skapa en hållbar och framgångsrik verksamhet med innovativa och kostnadseffektiva lösningar, fyller försäljningschefen John Sega i.

Läs också: De tar hem statens miljardavtal för pc, mobiler och plattor