ACL Mobile, som grundades 2000, levererar molnbaserade kommunikationstjänster i Indien och Sydostasien. Bolagets plattform gör att företag kan kommunicera med sina kunder genom flera kanaler som sms, röstsamtal, mejl, ip-meddelanden och Whatsapp.

Totalt har ACL över 500 företagskunder och är särskilt starka inom bank och finans, där bolagets egenutvecklade Axiom-plattform erbjuder meddelandehantering och system för behörighetstilldelning som särskilt efterfrågas i finanssektorn.

ACL Mobile har 288 anställda med huvudkontor i Delhi och utlandskontor i Dubai och Kuala Lumpur. Köpeskillingen för Sinch ligger på 5 350 miljoner indiska rupier, vilket med dagens valutakurs motsvarar 655 miljoner kronor.

– Med ACL blir vi en stor aktör i världens näst största mobilmarknad. Vi får kunder, expertis och teknik och stärker ytterligare vårt globala meddelandeerbjudande för krävande kunder med globala behov, säger Sinchs vd Oscar Werner.

– Tillsammans med Sinch skalar vi upp och blir ett av de ledande globala företagen i vår bransch. Jag ser fram emot de många nya möjligheter vi nu kan utforska tillsammans, säger Sanjay K Goyal, vd och grundare av ACL Mobile.

Läs också: 
Svenska telekomjättar i nytt 5G-samarbete
Ny miljardaffär när storsatsande svenska bolaget köper SAP-division