I november förra året bytte Audio Videos över 100 butiker namn till Elon Ljud & Bild. Nu tar ägarbolaget Electra nästa steg i sin sammanslagning av sina varumärken genom att lansera en gemensam e-handel för Elon och Elon Ljud & Bild. Det är numera elon.se som gäller för båda oavsett om man vill handla hemelektronik eller vitvaror.

– Vi har nu tagit ytterligare ett steg i vårt samarbete med att bygga upp ett starkt varumärke i Norden. Webbsidan skapar en gemensam plattform och det blir enklare för konsumenten att få hela utbudet på ett och samma ställe, säger Electras vd Anneli Sjöstedt om samkörningen som just nu gäller webben.

– Merparten av våra och Elons butiker fortsätter sin inriktning på hemelektronik respektive vitvaror, men vi har ett ökat intresse från många butiker som vill bredda sin verksamhet med båda sortimenten.

Arbetet har skett successivt där man under året arbetat för att synkronisera marknadsföringsinsatserna mellan de olika butiksaöternativen i kedjan.

– Det är en styrka att tillsammans vara representerade med 400 butiker runt om i Sverige. Vi kan erbjuda service, support och utlämning i en omfattning som ingen annan. Vi skapar ett bättre kunderbjudande samtidigt som vi stärker våra butikers konkurrenskraft, säger Anneli Sjöstedt.

Läs också: Inte bara elände – det nya hemmalivet lyfter kedjorna