Trelleborgs kommun och IP-Only har tecknat avtal om att IP-Only förvärvar Trelleborgs stadsnät, som nu blir en del av IP-Onlys organisation. Stadsnätets försäljning under 2019 landade på 7,5 miljoner kronor och drygt 1 500 hushåll och företag är idag anslutna till stadsnätet.

– Det krävs stora investeringar för att driva och utveckla fibernät. Vi har haft många samtal, och den bästa och mest logiska vägen att nå kommunens digitaliseringsmål är att låta en erfaren och större aktör ta över utvecklingsarbetet och förvaltningen av stadsnätet. IP-Only har en mångårig erfarenhet av fiberutbyggnad, inte minst på landsbygden, och är en logisk ägare med resurser, expertis och lokalt engagemang, säger Fredrik Geijer, kommundirektör på Trelleborgs kommun.

– Vi har länge haft ett gott samarbete med Trelleborgs kommun, och vårt förvärv av stadsnätet är ett resultat av en längre strategisk dialog. Vi brinner för att koppla upp svenska hushåll, företag och offentliga verksamheter till det snabbaste och stabilaste bredband som finns, och ser fram emot att göra det även i Trelleborg. Att kombinera organisk utbyggnad med strategiska förvärv är en central del av vår övergripande strategi och tillväxtagenda, säger Henrik Gustafsson, chef för Regional Management, Sales and M&A för Consumer på IP-Only, som idag är etablerat i 115 kommuner över hela landet.

– Vi har aldrig anslutit så många hushåll som vi gör idag, och ser fram emot att fortsätta vara den ledande aktören i Sverige. Vi är glada över förtroendet vi fått av Trelleborgs kommun, och har en offensiv plan för kommunen. Vi vill koppla upp så många som möjligt, precis som vi gör i övriga landet. Ytterst är det en demokratifråga, din bostadsadress ska inte bestämma om du ska ha snabbt bredband eller inte, säger Fredrik Borg, chef Consumer på IP-Only.

Läs också: Huaweis offensiv oroar: ”svenska stadsnät hamnar i ett utsatt läge”