Ännu är det ett par dagar kvar på Apples utvecklarkonferens WWDC och den stora nyheten hittills är den historiska övergången till egna processorer.

Men det finns också annat som kan vara värt att ha koll på för företagsanvändare. Vår amerikanska systersajt Computerworld har letat upp nyheterna och här är något av det som de fångat upp. Och det lär komma mer under veckan för det finns flera sessioner med företagsfokus kvar på schemat.

Något som många kan vara nyfikna på är just att testa den nya processorn Apple Silicon och här finns en Mac baserad på chippet i form av Apple Developer Transition Kit, som består av dokumentation, råd och en Apple Silicon-driven Mac mini som kör det nya operativsystemet Big Sur, Mac OS 11.

Ett efterlängtat besked för alla de som utvecklar appar för Apples operativsystem IOS är att man nu lättar lite på reglerna. Bland annat kommer en möjlighet att begära omprövning när Apple hävdar att en app bryter mot riktlinjerna.

Företaget har också lovat att inte försena buggfixar till befintliga appar med hänvisning till att de bryter mot riktlinjerna, utan bara när det finns juridiska problem.

Ett område som Apple utvecklar är Hitta min-funktionen. Genom att låta tredjepartsanvändare utnyttja vad man tänker sig ska vara ett Hitta mitt-nätverk där man kan hitta hundratals miljoner enheter. Det skulle innebära att exempelvis cyklar levereras med inbyggd Hitta min-funktion så det går att hitta dem när de stulits.

Apple gör det också enklare för utvecklare som vill kunna använda tillägg till sina Chromeappar även i App Store genom att ge stöd för samma api som används av Chrome, Firefox och Edge.

Och företag som använder sig av ett par år gamla Macar kanske slipper byta allt för att få tillgång till nya Mac OS 11 – det ska nämligen gå att använda på ett antal äldre modeller.

Läs också: Apple släpper mängder med nya utvecklarverktyg
Nu börjar historiska övergången till egna processorer i Mac