Syftet med den här tävlingen, som går under namnet AppsUp, är att ”samla världens bästa utvecklare och låta dem visa upp sina färdigheter och skapa appar med Huawei Mobile Services”, skriver Huawei i ett pressmeddelande.

Apparna i tävlingen ”bör främja ett smartare levnadssätt och en förbättrad digital livsstil för användare med Huawei-enheter”.

Därefter ska de tjugo bästa tävla i en livesänd final i september. Regionala tävlingar ska hållas i Kina, Asien och Stillahavsregionen, Latinamerika, Europa samt Mellanöstern och Afrika.

Vinnarna får dela på en miljon dollar och varje enskild utvecklare har chansen att vinna upp till 20 000 dollar, uppger Huawei. De kommer också att få sin app marknadsförd i appbutiken App Gallery.

Nordenchefen Jacky Zhao säger i en kommentar:

– Genom AppsUp hoppas vi kunna upptäcka innovativa apputvecklare från hela världen. Personligen ser jag gärna många bidrag från Sverige och Norden. Nu när vi har jobbat så intensivt med vårt AppGallery har jag träffat många mycket talangfulla personer och företag här. Vore fantastiskt om vi kunde få hjälpa dem att utveckla sin affärsidé och marknadsföra den tillsammans.

Mer information om tävlingen finns på Huaweis hemsida.

Läs mer: Huawei-chefen säker på sin sak: Vi kommer vara med när Sverige bygger 5g