Tidigare i veckan avslöjades att Google kommer att vinna ett stort europeiskt kontrakt, då Deutsche Bank tagit beslut om att använda sig av deras molntjänster.

Nu skriver nyhetsbyrån Bloomberg att Google tar sin första stora molnaffär inom industrisektorn i Frankrike, då fordonstillverkaren Renault kommer att använda Google för att lagra sina tillverkningsdata, enligt ett flerårigt kontrakt.

Det handlar om data från Renaults fabriker, robotar och leveranskedjor.

Inget av företagen vill kommentera hur mycket det här kontraktet är värt eller hur långt det sträcker sig, men Google kallar det för ”det största i sitt slag globalt”.

– Vi tror att tillverkningsföretag behöver en ny plattform för att komplettera sina monteringslinjer, leveranskedjor och andra system som de redan har, säger Googles molnchef Thomas Kurian i en kommentar.

Kurian tillägger att kontraktet ger möjligheter att ”förbättra tillverkningsprocesser, industriell automation och anpassade kontroller”.

Google försöker hinna ikapp sina konkurrenter AWS och Microsoft när det gäller den europeiska tillverkningsindustrin, skriver Bloomberg. Exempelvis har AWS kontrakt med Renaults rival Volkswagen.

Läs mer: Nu ska Linköpings kommun köra Google – priset är en femtedel av Microsofts