För ungefär ett år sedan köpte Falunbaserade Ecodatacenter det Piteåbaserade bolaget Fortlax. Nu har den nya konstellationen gjort klart för ytterligare sex år med en riktig prestigekund.

Det nya sexåriga avtalet med BMW Group gäller colocationtjänster för high performance computing, HPC, som kommer att levereras från anläggningen i Falun. Under de fyra senaste åren har BMW-avtalet hanterats från Fortlax datacenter i Piteå.

Ecodatacenter säger att man fått förnyat förtroende trots hård konkurrens med andra nordiska datacenterbolag, och man uppger att de viktigaste kriterierna i upphandlingen har varit teknisk trovärdighet, hög säkerhet och starkt fokus på hållbarhet.

Lockar kunder med höga krav

– Vi är mycket glada och stolta över att ha vunnit det här kontraktet. Att BMW väljer oss som partner bevisar att vi har ett erbjudande som lockar kunder med mycket höga krav. Det känns bra att kunna hjälpa BMW att säkra tillången till HPC och samtidigt stärka deras hållbarhetsprofil inom it, säger Ecodatacenters marknadschef Magnus Angermund.

Ecodatacenters vd Lars Schedin uppger att bolaget har ett uttalat mål att bli den största datacenteraktören på den nordiska marknaden. Den resan inledde man 2014 i och med att man drog igång planeringen och byggandet av datacentret i Falun, med ambitionen att vara både säkrare och mer hållbart än något annat datacenter.

– Vi ser en tydligt ökande efterfrågan på hållbara datacenter. Vi är mycket väl positionerat för att ta emot fler kunder med samma höga krav som BMW, säger han.

Läs också: Microsoft steppar in – ska höja digital kompetens runt svenska datacenter