Storsatsande Addsecure tar ytterligare steg för att växa sin verksamhet inom det som kallas Smart Rescue. Detta genom att köpa upp affärsområdet Izafe Security från Izafe Group. De jobbar främst med personliga larm som ska öka arbetsplatssäkerheten, och bland Izafes kunderna finns bland annat drygt 90 kommuner men även flera stora företag.

– Izafes personlarm och andra trygghets- och säkerhetslösningar kompletterar Addsecures produktportfölj perfekt och stärker vår position som den ledande leverantören av personsäkerhet och lösningar för ensamarbete i Sverige, säger Addsecures vd Stefan Albertsson.

På Izafe Group kommer man efter försäljningen helt att fokusera på affärsområdet Healthcare, och blir istället ett renodlat Life Science-företag.

– En avgörande faktor vid valet av köpare har varit att säkerställa att Izafes kunder erbjuds minst den kvalitet som de är vana vid idag. Vi är övertygade om att Addsecure kommer att erbjuda kunderna ett utökat högkvalitativt utbud av produkter och tjänster samt ett förstklassigt kundbemötande, säger Anders Segerström, vd på Izafe Group om försäljningen.

Läs också: Nu larmar svenska IoT-bolaget: ”Oj, vilka möjligheter det finns här”