Dotterbolaget Pulsen Retail, som ligger bakom det retailanpassade affärssystemet Harmoney, är sedan den 1 juli en del av den nederländska koncernen Total Specific Solutions, TSS. Pulsen Retail kommer där att ingå bland den mängd mjukvarubolag som TSS har inom olika vertikaler i Europa.

– TSS har precis som Pulsen ett långsiktigt engagemang i sina verksamheter och jag ser att vi lämnar över Pulsen Retail i ett bra ägarskap som ger goda förutsättningar för att vidareutveckla retailkunder, medarbetare och partners på ett fantastiskt sätt, kommenterar Pulsens koncern-vd Jonus Bartholdson affären som är den första i sitt slag för Boråsbolaget.

Första gången ett bolag säljs

– Retailverksamheten har varit del av Pulsen i princip från starten och detta är första gången som vi säljer ett av våra bolag i koncernen. Men vi ser att TSS genom sin breda bolagsportfölj både i Sverige och internationellt kommer kunna tillföra bra värde till Pulsen Retail och till våra kunder och partners, så affären känns väldigt positiv för alla parter. Att bolaget dessutom stannar kvar i Borås även framöver tycker jag också är positivt för handelsstaden Borås, säger Jonus Bartholdson.

För TSS innebär affären att man utökar sin svenska närvaro. Sedan tidigare äger man även bolagen Infoflex, FDT och Pingpong. Pulsen Retail kommer drivas vidare som ett oberoende bolag, under nytt namn, inom TSS-sfären och fortsätta leverera systemet Harmoney och andra tjänster precis som tidigare.

Lanserar nya tjänster

– Personligen ser jag fram emot att tillsammans med mitt team vara en del av TSS i vår tillväxtresa med Harmoney som retail-erp samtidigt som vi lanserar flera nya tjänster inom Smarter Retail kring automation, AI, POS och b2b tillsammans med våra partners. Vi har spetskompetens inom retail- och AI-området och ett fantastiskt bra samarbete tillsammans med våra kunder, säger Pulsen Retails vd Stefano Crozzoli om ägarbytet.

Och TSS vd Rob van der Salm, kommenterar sitt intåg i Borås på följande sätt:

– Nu har vi ännu ett svenskt företag inom den svenska detaljhandeln, bredvid FDT. Vi har många mjukvaruföretag i detaljhandelssektorn inom koncernen som kan utbyta kunskap med varandra, men bara FDT och Pulsen Retail känner till den svenska marknaden med sina särdrag. Så vi välkomnar Pulsen Retail-divisionen till TSS, och tillsammans med Katarina Hökfors från FDT kan vi ytterligare stärka vår position i den svenska detaljhandeln.

Läs också: Ännu en korsning skapar ”IBM:s största partner i Sverige”