Är du intresserad av molnbaserade speltjänster som Googles Stadia och Microsofts Xcloud kan du inte använda dig av Iphone eller Ipad, detta då tjänsterna sägs bryta mot regelverket för App Store.

I ett uttalande till Business Insider säger en talesperson för Apple att man inte kan godkänna tjänsterna i fråga, detta då man skulle behöva granska varje enskilt spel som erbjuds individuellt.

Microsoft har å sin sida skickat ut ett uttalande till The Verge där man går till hård kritik mot Apples resonemang. Bland annat påpekar man att samtliga spel redan har granskats av oberoende aktörer som ESRB, vilket gör att ytterligare granskning är onödig. Dessutom ställs inte liknande krav på andra appar som erbjuder interaktivt innehåll.

Att Apples regler är ologiska håller många bedömare med om, för det ställs till exempel inga krav på förhandsgranskning av innehållet i appar som Youtube och Netflix. Misstanken är att syftet med reglerna i själva verket är att slå vakt om den egna speltjänsten Apple Arcade.

Läs också: Toppresultat från techjättar som grillats i kongressen