Häromdagen publicerades 20 gigabyte med interna filer från Intel på fildelningssajten Mega. Filerna laddades upp av den schweiziska mjukvaruingenjören Till Kottmann som säger att han fått dem av en person som hackade Intel för några månader sedan.

Zdnet har tittat närmare på filerna i fråga och kan konstatera att det rör sig om alltifrån guider till drivrutiner och ritningar. Lyckligtvis innehåller filerna inga känsliga personuppgifter om anställda eller kunder.

Enligt ett uttalande från Intel kommer filerna från Intel Resource and Design Center och att det troligtvis är en registrerad användare som har laddat ner och delat vidare innehållet.

Intels uttalande går emellertid stick i stäv med en konversation mellan Till Kottmann och hackaren i fråga som återges av Zdnet. Där framgår att filerna har hämtats från en osäker server med hjälp av ett python-script. Dessutom avslöjas att många av filerna har varit skyddade med svaga lösenord som Intel123.

Till Kottmann säger att han tänker publicera fler filer från Intel inom kort, så uppenbarligen omfattar läckan mer än de 20 gigabyte som redan har publicerats.

Läs också: Efter försening av nya processorn – Intels hårdvaruchef slutar