Netnordic gör nu sitt 16:e förvärv på den köpresa man inlett uppbackade av riskkapitalbolaget Norvestor. Den här gången har man återigen landat i Sverige, där man slukar Bolero, ett bolag med 80 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm men bolaget finns också i Göteborg och Linköping.

Netnordic beskriver sitt senaste förvärv som “en etablerad svensk leverantör av tjänster relaterade till moln, it-säkerhet, analys, nätverk och datacenter, samt ett antal områden inom systemutveckling”. Precis som Netnordic jobbar Bolero främst med stora och medelstora kunder i såväl den offentliga som den privata sektorn.

Vill vara ledande systemintegratör

– Tillsammans med Bolero utökar vi vår kapacitet och kompetens på marknaden inom systemintegration. Detta gör att vi kan öka värdet på våra leveranser och tjänster inom moln, säkerhet, nätverket och datacenter så att våra kunder når ytterligare fördelar. Boleros fokus på kompetens och deras företagskultur gör att vi ser en gemensam stark grund för att slå oss samman. Vår ambition att vara den ledande systemintegratören i Norden fortsätter, säger Netnordics koncernchef Jarl Øverby.

Erland Fristedt, som är vd och huvudägare i Bolero, välkomnar affären som innebär att Boleros aktieägare återinvesterar i Netnordic.

Extra dimension

– Genom den grundliga förvärvsprocessen har vi blivit trygga med Netnordics roll som systemintegratör och att den kommer att ge Boleros anställda och kunder en extra dimension i framtiden. Samtidigt kommer vi att tillföra värde till Netnordic och det ger goda förutsättningar för fortsatt utveckling och tillväxt tillsammans, säger han och blickar framåt.

– Vi kommer att bibehålla fokus på kompetens och kundnärhet, och ser fram emot att bli en central del av Netnordic. Vi är imponerade av Netnordics förmåga att växa och hur väl de har integrerat deras tidigare förvärv, samtidigt som de har vidareutvecklat sin företagskultur att stödja hög personaltillfredsställelse.

Läs också: 2019 – en köpfest som aldrig verkar ta slut