Håkan Dahlström har utöver rollen som Sverigechef även haft andra chefstitlar på Tieto samt innan dess varit ansvarig för affärsområdena Mobility och Broadband på Teliasonera. Nu väntar alltså den japanska it-jätten Fujitsu där han kliver in som Sverige-vd den 17 augusti med fokus på tillväxt och digital transformation.

Han ersätter Jonas Brandén, som då tar klivet tillbaka till sin roll som försäljningsdirektör. Under cirka ett och ett halvt år har Jonas Brandén innehaft vd-rollen, då han klev in som ersättare för Karin Schreil, som lämnade Fujitsu för Evry, vilket efter storsammanslagningen mellan Tieto och Evry ledde till att hon numera är Sverigechef för Tietoevry.

Fantastisk utmaning

– Det här är en fantastisk utmaning. Fujitsu är en världsledande aktör inom ditigalisering och it. I Sverige har Fujitsu en stark kundbas och kombinerar global räckvidd med lokal marknadskännedom. Det är något jag ser fram emot att få utveckla ytterligare, säger Håkan Dahlström om det kommande uppdraget.

– Det är viktigt att vi fortsätter att leverera värde till våra kunder i Sverige genom innovation och jag är mycket glad för att Håkan Dahlström, med sin gedigna erfarenhet, ansluter till Fuijtsu och rollen som vd, säger Paul Patterson, som är Fujitsus chef för regionen Northern and Western Europe.

Läs också: Fujitsu pensionerar pensionsverkets stordator