Den nya plattformen, som heter H66cloud, bygger på ett samarbete med schweiziska Cloudsigma och HPE. Hydro66:s vd David Rowe kallar lanseringen “en milstolpe och ett nytt kapitel för företaget”.

– Vi utökar på detta sätt vårt erbjudande så att vi tillhandahåller en komplett molninfrastruktur för våra kunder, partners och försäljningskanalen, säger han.

Som vanligt lyfter bolaget fram sitt datacenters gröna utformning, med vattenkraft från Luleälven, som en viktig faktor. Och det har också varit något som lockat Cloudsigma till det nya samarbetet.

Betydande erfarenhet och trovärdighet

– Vi är mycket glada över att välkomna Hydro66 till vårt partnerprogram för moln-som-tjänst. Hydro66:s kombination av oöverträffad miljöanpassning och djup erfarenhet av att bygga övertygande kundlösningar passar perfekt för oss. Tillsammans kan vi erbjuda en helt integrerad tjänsteportfölj som innehåller ett brett utbud av både PaaS- och IaaS-funktionalitet. Detta gör att vi kan erbjuda plattformen till användare som behöver big data och HPC-computing, inte minst eftersom båda företagen har betydande erfarenhet och trovärdighet på dessa områden, konstaterar Cloudsigmas vd Robert Jenkins.

Trots att man utgår från Sverige hoppas de nya molnpartnerna locka kunder globalt. Planen är att det ska finnas olika versioner av H66cloud-plattformen, för till exempel blockchain, rendering, maskininlärning och applikationer med artificiell intelligens.

– H66cloud-plattformen kommer stärka vårt erbjudande inom traditionell colocation på vår Boden-anläggning och den kommer dessutom skapa uppmärksamhet kring miljövänlig molninfrastruktur. Vi avser inom en snar framtid utöka H66cloud och lägga till högpresterande varianter som passar krypterings- och blockchain-algoritmtjänster, säger David Rowe.

Läs också: Här är nästa it-jätte som vill bygga datacenter i Sverige