Secana har drygt 20 anställda med huvudkontor i Stockholm. För Omegapoint är köpet att stärka sig inom områden som ekonomiskt cyberspionage, politisk krigföring och cyberkriminalitet. Secana kommer att vara ett helägt dotterbolag till Omegapoint Cyber Security.

– Förvärvet av Secana har stor betydelse för oss både operativt och strategiskt. Secanas gedigna förmågor är viktiga för vår fortsatta tillväxt och vi ser fram emot att bygga vidare tillsammans med Secanas fantastiska medarbetare, säger Björn Weigel, grundare och ordförande i Omegapoint Cyber Security.

Secana är specialiserade på rådgivning, expertis och kompetensförstärkning inom risk och säkerhet för både den privata och den offentliga sektorn. Grundaren Roger Holfeldt, som har lång erfarenhet från säkerhetsbranschen, blir nu vice vd för Omegapoint Cyber Security och han säger så här om affären:

– Jag ser en unik möjlighet genom samgåendet att förverkliga Secanas vision. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre lösningar och växa ännu snabbare.

Läs också: Så tar sig hackare in trots inloggning med flera faktorer – och så skyddar du dig