Efter att ett fel upptäckts av Finansinspektionen har det framkommit att ett antal myndigheter kan ha betalat in för höga pensionspremier för vissa av sina anställda utan att veta om det. Det skriver Dagens Nyheter.

Finansinspektionen är en av många myndigheter som tar hjälp av Statens Servicecenter med lönehantering och annan administration, och enligt tidningen är det Tietoevrys lönesystem Primula som har ställt till den uppkomna situationen.

Exakt hur många som är berörda av felet framgår inte men utöver de dryga 50 myndigheter som hanteras av Statens servicecenter är det även en del andra myndigheter som använder Primula, som till exempel Riksbanken, Folkhälsomyndigheten, ett antal universitet och högskolor samt Riksdagsförvaltningen.

Har informerat berörda myndigheter

Tietoevry meddelar att man har gått ut med information till de myndigheter som kan vara drabbade av beräkningsfelet. Håkan Jonasson, chef för hr och lön på Tietoevry, kommenterar saken via mejl till Dagens Nyheter på följande sätt:

– Vår prio ligger på att kartlägga hur de kan ha påverkats och hur vi bäst kan hjälpa dem att rätta till problemet i beräkningarna, skriver han och konstaterar att man just nu undersöker vilka kunder som drabbats.

– Vi vill såklart informera så snabbt vi bara kan men vi måste också säkerställa vilka andra kunder som uppfyllt samma tekniska kriterier, och vi ska nu se i vilken omfattning de faktiskt är berörda och hur vi bäst kan hjälpa dem.

Läs också: Offshoring duger inte längre – därför tar Tietoevry över IBM-konsulterna