Enligt det nystartade svenska bolaget kommer man ha fokus på teknik från Juniper och Infinera, och enbart anställa personal som är specialister på de två leverantörerna.

Man motiverar strategin med att man anser att spetskompetensen i branschen har urholkats av alla uppköp. Nlogics mål är att bygga långsiktiga kundrelationer. Bland bolagets kunder finns större företag och myndigheter, som säkerhetsföretag, blåljusmyndigheter och operatörer.

Marcus Wahlberg
Marcus Wahlberg.

– Att växa genom bolagsköp ger en väldigt blandad kompetens hos personalen. Vår marknadsstrategi är att genom riktigt seniora spetskompetenskonsulter, med mångårig erfarenhet av stora datanätverk från kritiska verksamheter, ge känslan till kunden att man äntligen kommit hem, säger Marcus Wahlberg, som kommer att vara vd på Nlogic Sverige om vad som lockar med den uttalade strategin.

– Vår erfarenheter från leverantörssidan gav klarhet i att kravet från partner idag innebär att både hitta leads och genomföra försäljningsarbetet. Först när ordern ska signeras träder partnern in. Leverantören förväntas även stå för merparten av support och utbildning för slutkunden.

Läs också: Omegapoint rustar inom cybersäkerhet – köper Secana