Efter att ha vunnit Pentagons megakontrakt – värt 10 miljarder dollar och som går under namnet Jedi – så är Microsoft på gång med nya liknande molnaffärer med utländska myndigheter. Det skriver amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Det paket som Microsoft snickrat ihop till Pentagon innefattar såväl molnbaserad infrastruktur och lagringsresurser för alla säkerhetsnivåer som enheter som går att använda offline tills de synkar tillbaka med molninfrastrukturen.

Enligt källor till CNBC så har Microsoft noterat intresse också från utländska myndigheter för den typen av relation som de bygger med Pentagon. Senare i år väntas den här satsningen lanseras brett.

Anställda hos Microsoft ska ha börjat arbeta med molnkontrakt för utländska myndigheter redan efter att det blev klart att Jedi-affären skulle överklagas och att arbetet därmed skulle pausas. Enligt en källa till CNBC så har Microsoft redan tagit kontrakt med utländska myndigheter, trots att den här strategin inte offentliggjorts än.

Vilka länder som Microsoft fokuserar på är dock inte känt.

Som bekant har Amazon Web Services överklagat affären. Det slutgiltiga beskedet har nu skjutits upp till den 16 september. 

Läs mer: Domstol pausar Microsofts megaaffär – på Amazons begäran