Capgemini Invent är den franska konsultjättens organisation som ska ta ansvar för innovation, strategi och digital transformation. Nu får verksamheten en ny vd i Ann Hellenius, som även kommer att ingå i Capgemini Sveriges ledningsgrupp och rapportera till Cyril Garcia, som är global vd för Capgemini Invent.

Ann Hellenius har tidigare jobbat med ledarskap och digitalisering inom både den privata och offentliga sektorn, där hon bland annat varit cio på Scandic, Bankgirot och Stockholms Stad. Hon har även styrelseuppdrag i Synsam, Volvofinans Bank och MSAB.

– Jag ser fram emot att bidra till ett företag med en stark värderingsdriven kultur. Det känns riktigt spännande att tillsammans med alla anställda arbeta med utveckling och transformation med våra kunder och samhället genom innovation, teknisk utveckling och hållbarhet, säger hon om sitt nya jobb.

Capgemini Invent Sverige och Finland utgörs av cirka 250 managementkonsulter som är baserade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Esbo.

– Vi är mycket glada att Ann ansluter till teamet på Capgemini Invent för att stötta vår ambition på två strategiska marknader. Befintliga och framtida kunder i Sverige och Finland kommer att kunna dra nytta av vår breda teknik- och sektorkompetens i kombination med Anns erfarenhet från både offentlig och privat sektor. I geografier där nivån av digitalisering överlag redan är mycket hög kommer detta att hjälpa ledande aktörer att förnya och förändra sig snabbare, säger Cyril Garcia om sin rekrytering.

Läs också: Capgemini bygger upp Google Cloud-center i Malmö