För ett drygt år sedan fick IT-Total en ny huvudägare i riskkapitalbolaget Segulah. Nu gör man det första förvärvet med de nya ägarna i ryggen.

Envoke IT, som har fokus på molntjänster och den digitala arbetsplatsen, har 20 anställda. De ska nu flytta till IT-Totals lokaler i Solna, där ungefär 90 nya kollegor väntar på dem. De båda bolagen kommer framöver båda att verka under namnet IT-Total.

Ett plus ett blir tre

– Vi stärker vår position på den svenska marknaden med ett bredare erbjudande och fler kompetenta konsulter till våra kunder. Ett plus ett blir tre genom sammanslagningen. Med konsulterna från Envoke IT blir vi en stark partner i resan mot de hybridlösningar som så gott som alla företag eftersträvar, säger Christer Alm, tillförordnad vd för IT-Total om affären.

– Sammanslagningen är i linje med den strategiska plan som gjordes i samband med att IT-Total tog in Segulah som majoritetsägare sommaren 2019, där tillväxt ska ske både organiskt och genom förvärv.

Richard Egenäs, en av EnvokeIT:s tre grundare, kommenterar fusionen så här:

Vinst för alla inblandade

– Vi är stolta över att bli en del av IT-Total och ser sammanslagningen som en vinst för alla inblandade. Vårt fokus är den digitala arbetsplatsen, där vi hjälper våra kunder att implementera nya molntjänster och arbetssätt. Tillsammans med IT-Total kan vi nu erbjuda kunderna en helhet där en säker it-infrastruktur med allt från support och servicedesk till datacenter och cybersäkerhetstjänster ingår, säger han och ser fram emot att samarbeta.

– Både våra kompetensnivåer och företagskulturer överensstämmer, vilket är en viktig anledning till att vi går samman. Vi har båda högt i tak, korta beslutsvägar och kunden i fokus. Jag är övertygad om att sammanslagningen blir en fördel både för våra medarbetare och kunder.

Läs också: De vill köpa HiQ för 3,9 miljarder