Maya Jernström började på Ericsson där hon var i flera år men närmast kommer hon nu från SBAB där hon lett stora projekt med komplex påverkan på it-miljön. Hon har också varit konsult och chef i olika mjukvaruorganisationer.

– Jag ser fram mot att i nära samarbete med hela banken arbeta vidare med att förbättra befintlig affär men också skapa möjligheter till nya affärer som möter kundernas och Landshypoteks behov, säger hon i en kommentar.

På Landshypotek Bank pågår flera digitala satsningar. Bland annat fick bankens kunder inom jord- och skogsbruk möjlighet att ansöka om lån digitalt förra sommaren.

– Jag är glad att kunna välkomna Maya till oss på Landshypotek Bank. Hon kommer med sin erfarenhet och personlighet att tillföra såväl kompetens som energi i banken, säger Per Lindblad, vd på Landshypotek Bank i en kommentar.

Landshypotek Bank är till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige – framför allt finns kunderna inom jordbruk och skogsnäring. Banken ägs också av 38 000 jord- och skogsbrukskunder.

Läs också:
Cio-profilen ska leda Capgeminis innovationsgäng
Han blir ny cio på SJ – karriären går som på räls