Columbus, som tack vare förvärvet av Istone, har största delen av sin verksamhet i Sverige, ska byta koncernchef. Det meddelar bolaget idag. Bolaget har kommit överens med Thomas Honoré, som har lett bolaget sedan 2011, om att han lämnar sin befattning från och med nu.

Från Columbus håll uppger man att man just nu arbetar med ett omfattande strategiarbete, både vad gäller den egna organisationen och hur man ska möta marknaden. Den nya strategin ska bli klar under hösten och kommer att kommuniceras i november.

Det är i samband med det arbetet som det har “blivit tydligt att Columbus kräver ny vd-kompetens för att genomföra den nya strategin”. Finanschefen Hans Henrik Thrane kliver in som tillförordnad vd tills en ersättare är rekryterad.

Har spelat en central roll

– Jag vill tacka Thomas Honoré för hans nio år som vd och koncernchef. Under den perioden har Thomas Honoré förvandlat Columbus från att vara ett mindre it-företag till att bli ett stort, ledande it-konsultföretag. Thomas Honoré har spelat en central och lojal roll i det nya strategiarbetet, som kommer att slutföras under hösten och tillkännages i november, säger styrelseordförande Ib Kunøe.

– Jag har verkligen uppskattat min tid på Columbus och samarbetet med mitt team och styrelsen. Jag är stolt över de resultat vi har uppnått och företaget som jag nu lämnar över till en ny ledning. Jag är fast besluten om att det i och med den nya strategin är rätt läge att räcka över stafettpinnen. Jag är övertygad om att den nya strategin, som jag stöder till fullo, kommer att leda till förändringar som är bra för Columbus aktieägare, anställda och kunder, säger Thomas Honoré om sin sorti.

Läs också: Columbus fortsätter nordiska resan – köper en del av Advania