Appex Operations omsätter cirka 30 miljoner norska kronor och har 13 anställda. Företaget, som grundades 2011, jobbar med it-drift och digitaliseringslösningar till små och medelstora företag. Efter förvärvet har Nordlo 665 medarbetare och kontor på 38 orter i Sverige och Norge.

– Vi startade Nordlos verksamhet i Vennesla, i södra Norge, genom förvärvet av IT Total. I januari i år köpte vi Lerøen Datapartner i Bergen och nu Appex Operations, ett bolag i Haugesund, mitt emellan Vennesla och Bergen längst västkusten. Appex fokuserar på smb-marknaden och långsiktiga kundrelationer, något som uppnås genom lokal närvaro, hög servicegrad, och effektiv it-drift, vilket ligger helt i linje med Nordlos modell, säger koncernchef Fredrik Almén om den utökade satsningen i Norge.

I och med förvärvet byter Appex Operations namn till Nordlo och det förvärvade bolagets vd Tore Solberg blir nu istället vd för Nordlo Haugesund.

– Våra affärsområden och produkter passar mycket bra in i Nordlos erbjudande och våra styrkor matchar varandra väl. Det kommer att gynna både befintliga och nya kunder. Genom att vara en del av Nordlokoncernen får vi också tillgång till bättre leverantörsavtal, en djupare och bredare kompetensbank och fler resurser. Dessutom innebär Nordlos ledningsmodell lokala verksamheter och beslut, något som vi i Appex Operations uppskattar mycket då det kommer att säkerställa vår framtida regionala expansion, säger Tore Solberg om den nya ägaren.

Läs också: Nu trappar Nordlo upp sin norska shoppingtur