Distributören Ingram Micro gör nu en storsatsning på Dell. Sedan tidigare har en del Dellprodukter funnits i sortimentet, men från och med nu kommer det utökas till att omfatta hela Dell Technologies.

Vilket inte minst innebär produkterna inom infrastruktur och lagring, det vill säga med det område som kallas Dell EMC. Det nya avtalet gäller från augusti.

– Det är mycket glädjande att vi nu utökar vårt avtal med Dell Technologies till att även innefatta deras produkter inom Dell EMC. Detta ligger helt i vår strategi att vara en modern distributör med dedikerade resurser som fokuserar på strategiskt utvalda leverantörer, säger Christer Eklund, vd på Ingram Micro i Sverige.

Magnus Bjelke, nytillträdd affärsområdeschef för Advanced Solution på Ingram Micro, säger så här om tillskottet till sin avdelning:

– Det här är en jättemöjlighet för oss. Genom det nya avtalet blir vi en komplett Delldistributör och kan hjälpa våra kunder och partner med hela affären. Vi har ett starkt team och rätt resurser med lång erfarenhet av branschen och ett redan väl etablerat samarbete med Dell Technologies.

Jakob Ödman, kanalansvarig på Dell Technologies, konstaterar att Ingram Micro nu är en heltäckande Delldistributör med allt från pc, klienter och skärmar till datacenter och molnlösningar.

– Dell Technologies heltäckande produkt- och tjänsteportfölj gör oss unika på marknaden. Vi lägger dessutom stort fokus på våra partner och därför är det glädjande att en så stark partner som Ingram Micro breddar sitt erbjudande av Dellprodukter till våra gemensamma kunder, säger han.

Läs också: Ingram Micro bygger vidare – hon ska leda stora molnsatsningen