Visst kan det vara skönt att inte tvingas in till kontoret varje dag – att i lugn och ro kunna göra sitt jobb utan att trängas i morgonrushen. I en undersökning från Lenov i maj uppgav också 63 procent av 20 000 personer att de kände sig mer produktiva när de arbetade hemifrån.

Men det finns nackdelar också. Vi missar den sociala samvaron med våra kolleger och det finns risk att balansen mellan arbete och fritid rubbas.

För att undvika att människor går in i väggen måste man tänka till. Vår amerikanska systersajt CIO.com listar ett antal tips för att undvika utbrändhet hos medarbetarna, här är några av dem.

Överseende och tålamod
Inse att det inte alltid är lätt att arbeta med en familj runt sig. När barnen kommer hem från skolan kan det kännas svårt att fokusera. Och det finns ingen snabb lösning på det så det är viktigt att arbetsgivaren har lite tålamod.

Regelbunden kommunikation
Bill Miller, cio på Netapp, ser till att höra av sig till sitt team regelbundet och erbjuder sitt stöd om det dyker upp något. Genom att gemensamt ta sig an utmaningarna med att arbeta på distans har relationen till hans it-personal förbättrats.

– Vi behöver mänsklig interaktion och att se till att ha det är viktigt för att hålla uppe moralen. Vi sitter alla i samma båt, säger han.

Förberedda möten
Bill Miller tycker också man ska se till att skapa mer meningsfulla möten genom att erbjuda material som kan läsas innan via era samarbetsverktyg.

Det gör mötena kortare och mer produktiva och att fler kommer till tals.

– Det gör att man får fram fler idéer, fler perspektiv och fördjupar känslan av inkludering och tillhörighet.

Rörliga möten
Varför måste möten vara långa och stillasittande? Equifax cto Bryson Koehler uppmuntrar sina medarbetare att ha korta videomöten på fem minuter som ett sätt att ersätta samtalet i farten på jobbet.

Och Ted Bekele, cio på Land O’Lakes, uppmanar sin personal att gå ut och promenera under videomötet.

Inga sena mejl
Bara om det är ett nödläge ska en chef svara på mejl på kvällen.

– Om jag skriver mejl vid midnatt kommer alla andra att känna att de behöver göra det också. Det exempel vi sätter påverkar balansen mellan arbete och fritid, säger Commscopes cio Karen Renner.

Läs också:
Så vet du att din chef inte gillar dig
Ett av fem svenska företag utvecklar egen mjukvara – enormt sug efter kompetens