En cyberattack har utförts mot det norska Stortinget, landets motsvarighet till Sveriges Riksdag. Enligt ett uttalande från Stortinget, som refereras av Bleeping Computer, har angriparna lyckats stjäla data från ett begränsat antal e-postkonton tillhörande några av Stortingets ledamöter och anställda inom Stortingets administration.

Händelsen bekräftas i ett uttalande från Stortingets administrativa chef Marianne Andreassen. Angriparna lyckades stjäla icke angivna mängder data från de hackade e-postkontona. Det har hittills inte framgått vilken typ av data det handlar om.

Omfattningen, skadan och motivet bakom angreppet är okänd tills en utredning är klar. Stortinget samarbetar nu med norska polisens säkerhetstjänst PST dit Stortingets administration först rapporterade händelsen. Även den nationella säkerhetstjänsten NSM och den nationella it-säkerhetsmyndigheten och NorCERT är deltar i utredningen.

Att stortingsledamöter drabbats av attacker bekräftas av Arbeiderpartiets kommunikationschef Jarle Roheim Håkonsen och även Senterpartiet har bekräftat händelsen.

Läs också:
Ransomwareattack mot Honda – produktion slogs ut
Mer Norge för Nordlo – på drift i Haugesund