Vue International, en av Europas största biokedjor som har omkring 230 biografer i bland annat Storbritannien, Tyskland, Italien och Polen, har nu börjat använda sig av AI-algoritmer för att se till att publiken på plats håller sig socialt distanserad, rapporterar Market Watch.

Enligt biokedjans grundare, Tim Richards, ska tio år med besöksdata sedan tidigare matats in i AI-systemet redan innan coronapandemin inträffade. Systemet som används för att optimera intäkterna och publikströmmarna används nu också för att hantera säkerhetsarbetet. 

Undviker folksamlingar

Bland annat genom att se till så folk bara hamnar ihop med sina familjer och hålls på korrekt avstånd från andra besökare, samt att det inte blir mycket folk i biografernas lokaler.

Vue International har de senaste veckorna börjat öppna sina biografer i Europa. Enligt Tim Richards har ett uppdämt intresse funnits för att gå på bio men ytterligare ett problem har varit bristen på nya filmer. Något som lösts genom att biograferna dels visat tillgängliga klassiker.

Den första stora filmen som börjat släppas är annars Christopher Nolans Tenet, som enligt Tim Richards än så länge lyckats prestera på samma nivå som Inception och Interstellar trots allt.

Förväntningen är enligt Richards att saker och ting ska återgå till mer normala nivåer inom sex månader.

Läs också: Google i AI-offensiv riktad mot företag