Johanna Kjellberg är en cio-veteran med cio-jobb på Kappahl, Axstores, Grant Thornton, Atea och nu senast som interimcio på Göteborgs stad i ryggen.

Erfarenheterna från olika branscher ger mycket tycker hon.

– Alla branscher är helt grymma på någonting och plockar man det bästa så blir det väldigt bra. Och visst finns det skillnader när det gäller it mellan olika branscher men de är inte så stora som man tror – det är ofta samma frågeställningar.

I dag börjar Johanna Kjellberg på Swedavia och kommer då in mitt i en pandemi där de fysiska mötena är så få som möjligt.

– Ja det är lite speciellt men jag hoppas kunna träffa så många som möjligt ansikte mot ansikte i början, fast väldigt försiktigt förstås, säger hon.

Ställer fyra frågor

– Jag brukar powerträffa massa människor både innanför och utanför it när jag är ny på ett jobb och ställa samma fyra frågor till alla – de får berätta vad de gjort tidigare, vad de gör och vad de vill ta tag i på lång och kort sikt.

Genom att göra det tycker Johanna Kjellberg att hon får veta på det hon behöver.

– Folk är ju så smarta och duktiga och jag tycker det är viktigt att signalera att vi gör saker tillsammans. Jag kommer aldrig med en plan utan det är något man utarbetar tillsammans.

På Swedavia kommer hon också rätt in i en bransch som drabbats extra hårt av pandemin.

– Ja i allra högsta grad men det är en spännande utmaning, säger Johanna Kjellberg.

Läs också: Åter till Axfood – nu blir hon cio
Hon blir ny cio på Landshypotek Bank