Svaret på frågan e-handel eller butik brukar numera vara båda två. Det är också ett koncept som Netonnet kört sedan innan man slogs ihop med Siba. Men antalet butiksöppningar under de senaste åren har inte varit särskilt många.

Men snart är det dags igen då man öppnar en lagershop i Norrköpingsstadsdelen Ingelsta. Den tilltänkta tidpunkten för öppnandet är just nu beskriven som i början av vintern. Då öppnar den cirka 3 000 kvadratmeter stora butiken som också har 1 000 kvadratmeter vidhängande lagerutrymme. I lokalerna hade Ericsson tidigare sin kretskortsfabrik.

Har stor potential

– Vi utvärderar löpande intressanta möjligheter och lägen, och Norrköping är en av de orter där våra analyser visar att vi har stor potential. Vi ser mycket fram emot att få presentera oss och våra låga priser samt enkelheten i att handla hos oss, inte bara online utan även fysiskt, för kunderna, säger retailchef Peter Andersson om valet av etableringsort.

– Ericssons gamla kretskortsfabrik i Ingelsta är ett landmärke som de flesta känner till, och den passar perfekt för vårt lagershopskoncept. Våra lagershoppar är avsides belägna, med lägre hyra, och det i kombination med vårt uppskattade självbetjäningskoncept där kunden gör stora delar av jobbet själv bidrar till att vi kan hålla lägre priser.

Läs också: Butikskrisen uteblev – det nya hemmalivet lyfter kedjorna