Microsoft har både släppt en rad nya funktioner och är i färd med att under den kommande månaden lansera ytterligare ett par uppdateringar i mötes-, chatt- och samarbetsplattformen Teams.

I en bloggpost skriver Microsoft om den nya Spotlight-funktionen som innebär att ”mötesarrangörer ska kunna låsa sin video som huvudvy för alla mötesdeltagare”. Den här funktionen ska rullas ut under de närmaste månaderna.

Förutom Spotlight-funktionen för mötesarrangörer så handlar det också om utökade lagringsmöjligheter för inspelningar och nya alternativ för Teams-enheter.

När det gäller det sistnämnda så exemplifieras det med collaboration-skärmen Avocor som ska vara världens första och enda Windows-samarbetsdisplay som är certifierad för både Teams och Azure.
AVW-6555 har en avancerad interaktiv skärm och innovativa IOT-sensortekniker för att förbättra och påskynda gruppsamarbete, enligt programförklaringen.

Logitech och HP släpper också nya konferenslösningar som är byggda för Teams, uppger företagen.

Avocor
Avocorskärmen är certifierad för Teams och Azure.

Det här är de senaste i raden av en rad uppdateringar som Microsoft gjort i Teams de senaste månaderna. I somras lanserade de en funktion som innebär att man nu ska kunna ha 49 mötesdeltagare på en skärm. Den konkurrerande tjänsten Zoom har haft den här möjligheten sedan tidigare.

Hamnat i fokus under coronakrisen

Samarbetsverktyg har hamnat i fokus i och med allt distansarbete som följt i spåren av coronakrisen. Flera av de stora leverantörerna av samarbetsverktyg har under den här tiden lanserat nya funktioner och erbjudanden för sina lösningar.

I en intervju med Computer Sweden berättade Meet-chefen Serge Lachapelle om hur Google anpassat sitt videokonferenssystem efter den nya situationen med stora mängder människor som arbetar eller studerar hemifrån.

I våras gick Slack ut med en rad nyheter som syftar till att verktyget ska bli enklare att använda för nybörjare. 

Facebook är ytterligare en aktör som presenterat nyheter inom ramen för sin Workplace-plattform. 

Läs mer:
Slack eller Teams – vilket är bäst för företaget?
Samarbetsverktyg i fokus när många tvingas jobba på distans – här är alternativen