Gislaveds kommun har genomfört en offentlig upphandling för att hitta någon som kan leverera en helhetslösning för hr-processer. Digitalisering och automatisering för att frigöra tid för kommunens medarbetare var viktiga parametrar.

Vinnare i upphandlingen blev Växjöbolaget HRM Software, som ska leverera en hr- och lönelösning. Affärens totala värde beräknas ligga på 40 miljoner kronor och avtalet är på 16 år.

– HRM som företag och deras lösning möter väl de behov vi i kommunen har på en it-partner. De erbjuder en modern och digital plattform som kommer att utveckla och förenkla kommunens hr-processer på många sätt, säger Anna Klara Ingesson projektledare för införande på Gislaveds kommun.

Flera mobila funktioner

HRM Software kommer också att vara en partner i Gislaved kommuns fortsatta digitaliseringsresa, där man bland annat ska digitalisera anställningsprocessen, från rekrytering till att signeringen görs med hjälp av Kivra i mjukvarubolagets system. Kommunen kommer även att ha tillgång till flera mobila funktioner samt ett samlat verktyg för utvecklingssamtal, kompetensinventering och kompetensplanering för samtliga medarbetare i kommunen.

– Vi är självklart stolta och glada över det förtroende som Gislaveds kommun ger oss, och ser fram emot att vara en aktiv digitaliseringspartner till kommunen i många år framöver. Genom affären så stärker HRM sin position på kommunmarknaden vilket är glädjande, säger HRM Softwares vd Christian Myhrberg.

Läs också: HRM Software tar hem kommunal storaffär