För två veckor sedan skrev vi om hur IT-Total under sin nya ägare Segulah köpte Envoke IT. Nu är det dags för nästa företag att ansluta till IT-Total i Solna, när driftbolaget Devinix blir kliver dit.

– Det blir en storvinst för våra kunder och en möjlighet för IT-Total att hantera ännu större och tekniskt mer komplicerade uppdrag. Tillsammans blir vi cirka 140 medarbetare, säger IT-Totals vd Christer Alm om att få ännu fler nya kollegor.

– I och med de två sammanslagningarna positionerar vi oss nu på marknaden. Vi är redo att ta betydligt större uppdrag och en större helhet hos våra kunder, men med fortsatt fokus på kundnärhet och flexibilitet.

Tror starkt på lokal närvaro

De båda it-infrastrukturbolagen konstaterar att man båda tror starkt på lokal närvaro i alla steg för att på så sätt möta kundernas behov och förväntningar.

– Säkerheten och flexibiliteten i vår digitala leverans samt närheten till våra kunder har varit tongivande för Devinix sedan starten, och starkt bidragit till vår och våra kunders framgång. Det känns som ett naturligt nästa steg att växa oss ännu starkare genom samgåendet. Vi har dessutom följts åt genom åren då IT-Total med sin kompetens var en väldigt viktig partner i utvecklandet av vår plattform när vi startade, säger Mårten Göthberg, vd på Devinix.

Den senaste affären innebär också att Devinix grundare Boney Ahluwalia kliver in som delägare i IT-Total.

– Det här har känts helt rätt ända sedan vi började prata om ett möjligt samgående. Vår samlade kompetens med IT-Total och Envoke IT ger våra kunder ett bredare utbud, men också en spets som få kan matcha i svensk regi, säger han.

Läs också: Efter ägarbytet – nu gör IT-Total första förvärvet