Från och med den 15 september slutar sydkoreanska Samsung och SK Hynix att leverera chipp till Huawei, detta med anledning av den amerikanska svartlistningen av det kinesiska företaget.

Enligt de nya reglerna får inga utländska företag sälja komponenter till Huawei om man använt utrustning eller mjukvara från USA i processen, rapporterar The Verge.

Svartlistningen av Huawei kan leda till ekonomiska problem för SK Hynix eftersom 40 procent av företagets omsättning kommer från försäljningen till Kina.

Huawei är i full färd med att byta leverantörer till kinesiska företag som SMIC, men även i dessa fall hotar USA med straffåtgärder. Dessutom ligger SMIC på efterkälken jämfört med konkurrenterna, så det blir svårt att erbjuda lika hög prestanda som tidigare.

– Huawei har byggt ett omfattande system av leveranser, som inte är beroende av enskilda leverantörer. Vi har tekniska lösningar för fortsatta leveranser och kommer att arbeta tillsammans med våra leverantörer för att erbjuda bättre produkter och tjänster till konsumenter, säger Huawei i en kommentar till Computer Sweden.

Läs även: Uppgifter: Indien sätter stopp för telekomteknik från Kina